Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ντάκος κρητικός ελαφρύς

Ντάκος κρητικός ελαφρύς

Περιγραφή

Νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό που μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως πιάτο σε περιόδους δίαιτας.

Συστατικά

  • 2 ντάκους κρητικούς (τα στρόγγυλα παξιμάδια)
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 γεμάτες κουταλιές cottage cheese
  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • ρίγανη ,αλάτι, βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
  1. Παίρνουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Το ζουμάκι τους το κρατάμε.
  2. Σε ένα σέικερ βάζουμε ελαιόλαδο, ρίγανη , βασιλικό και ελάχιστο αλάτι και το ζουμάκι από τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
  3. Βρέχουμε τους ντάκους με λίγο νεράκι και μετά βάζουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το cottage cheese.
  4. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μίγμα του ελαιόλαδου και πασπαλίζουμε με έξτρα ρίγανη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε