Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν

Περιγραφή

Δε λείπει ποτέ από τραπέζι με φίλους και πάντα αρέσει σε όλους!

Συστατικά

  • 6 πατάτες μέτριες
  • 150 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 100 γρ. μπέικον σε κομματάκια
  • 200 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε τόσο ώστε να είναι σχεδόν έτοιμες. Όχι να μαλακώσουν πολύ γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.
  2. Τις κόβουμε φέτες και αφού αλείψουμε με λίγη κρέμα γάλακτος ένα μεγαλούτσικο πυρέξ, βάζουμε μια στρώση πατάτες.
  3. Από πάνω βάζουμε τα μισά τυριά και τα αλλαντικά ,ξανά μια στρώση πατάτες και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και αλλαντικά.
  4. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει κρούστα.
  5. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε