Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Πατατάτο

Πατατάτο

Περιγραφή

Το πατατάτο είναι κιμάς με πατάτες και κόκκινη σάλτσα που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά

  • 700 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (περασμένο μια φορά),
  • · 5-6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους,
  • · 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • · 2 μεγάλες αλεσμένες ντομάτες,
  • · 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας,
  • · ½ πράσινη πιπεριά,
  • · ½ κουταλάκι γλυκού κανέλλα,
  • · ¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο,
  • · ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο (για το τέλος),
  • · λίγο Tabasco για το τέλος (για τους τολμηρούς)
  • · αλάτι και πιπέρι.
  1. Αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο νερό και μόλις μαλακώσει κι απορροφήσει τα νερά του προσθέτω τον κιμά.
  2. Σε δυνατή φωτιά, γυρνάω τακτικά τον κιμά, μέχρι να αφήσει κι αυτός τα υγρά του.
  3. Προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζω να γυρίζω μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
  4. Στην συνέχεια ρίχνω τις πατάτες, την μισή πιπεριά και από πάνω ρίχνω τις αλεσμένες ντομάτες την πάστα ντομάτας.
  5. Κλείνω την κατσαρόλα και αφήνω να ψηθεί στα υγρά του ωσότου μαλακώσουν οι πατάτες, δηλαδή περίπου 45’. Αν τυχόν στεγνώσει το φαγητό προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα.
  6. Λίγο προτού σβήσω την φωτιά ρίχνω το ελαιόλαδο, για να πάρει μια βράση και στην συνέχεια σβήνω κι αφήνω λίγο να τραβήξει πριν το σερβίρισμα.
  7. Για πιο πικάντικη γεύση μπορώ να προσθέσω λίγες σταγόνες Tabasco από πάνω.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Το πατατάτο καλό είναι να έχει ελαφρώς πηχτή σάλτσα δίχως πολλά ζουμιά για αυτό προσέχω να μην το παρακάνω με το νερό που προσθέτω.

Σας προτείνουμε