Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πατατοτρουφάκια αλμυρά

Πατατοτρουφάκια αλμυρά

Περιγραφή

Κρύο ορεκτικό με πατάτα και φρυγανισμένο ψωμί. Κάντε τα μπαλάκια, καρφώστε πάνω ένα ξυλάκι και σερβίρετε με το κρασάκι.

Συστατικά

  • 300 γρ πατάτα
  • 3 φέτες ψωμί
  • 50 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3/4 κουταλάκι αλάτι με μυρωδικά( ρίγανη,μπούκοβο,θυμάρι)
  • 1 κουταλάκι μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • ρίγανη ,αλάτι και ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ψωμί
  1. Καθαρίζουμε την πατάτα και την βράζουμε. Την περνάμε από το μούλτι μαζί με το αλάτι, τα μυρωδικά και τη μαργαρίνη και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ.
  2. Εν τω μετάξυ αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο, αλάτι , ρίγανη και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου,να ξεραθούν. Τις περνάμε και αυτές από το μούλτι και προσθέτουμε το τρίμμα στις πατάτες.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά με τα χέρια.
  4. Πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε αν θέλουμε σε ψιλοκομμένο άνηθο, σε παπαρουνόσπορο ή και σε σουσάμι. Καρφώνουμε τα μπαλάκια με ένα ξυλάκι( οδοντογλυφίδα).

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Με αυτή τη δοσολογία βγαίνουνε περίπου 12 τρουφάκια. Καταναλώνονται την ίδια μέρα ή και την επόμενη.

Σας προτείνουμε