Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

ΧΟΜΟΥΣ Η΄ΧΟΥΜΟΥΣ (ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ)

ΧΟΜΟΥΣ Η΄ΧΟΥΜΟΥΣ (ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ)

Περιγραφή

Ρεβυθοσαλάτα σε μορφή αλοιφής από την Ανατολή!!!!!!!

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αποφλοιωμένα ρεβύθια
  • 1/2 βαζάκι ταχίνι (το μικρό μέγεθος)
  • χυμό λεμονιού
  • κόκκινο πιπέρι
  • μερικά φύλλα μαϊντανού
  1. Τα βράζουμε καλά για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αφού κρυώσουν, τα χτυπάμε στο πολυμίξερ (multi) με λίγο από το ζουμί όπου έχουν βράσει, ώσπου να γίνει σαν αλοιφή.
  2. Για μισό κιλό ρεβίθια, χρειάζεται μισό βαζάκι ταχίνι (το μικρό μέγεθος), το οποίο μαζί με λεμόνι και λίγο ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια τα χτυπάμε κι αυτά στο multi, ώσπου να ρευστοποιηθεί το μείγμα. Το λεμόνι είναι κατά βούληση.
  3. Στη συνέχεια ενώνουμε τα ρεβίθια με το ταχίνι και απλώνουμε την αλοιφή σε μία πιατέλα. Για σερβίρισμα ρίχνουμε από πάνω κόκκινο πιπέρι, φύλλα μαϊντανού, λίγα ρεβίθια και λάδι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Το λεμόνι κατά βούληση, σύμφωνα με τις γευστικές προτιμήσεις σας.

Σας προτείνουμε